“A gyermeki léleknek a mese olyan, mint vetésnek a májusi eső.” — Zdeněk Svěrák

Kölcsönzés

Hogyan tudod megnézni, milyen  könyveket kölcsönöztél ki a suli könyvtárából?

A KÖLCSÖNZÉSI INFORMÁCIÓK táblázatban add meg a neved, és a könyvtári azonosító számod, majd kattints a Keresés indítása gombra, és megjelenik a nálad lévő könyvek listája a Szirén elektronikus katalógusa segítségével:

 Kattints ide!

Fontos!!!A központi szerver naponta egyszer frissíthető. Így, ha például pénteken délután hozol vissza egy könyvet, az csak a hétfő reggeli frissítés után jelenik meg ezen a felületen - a hétfői műveletek kedden, a keddiek csütörtökön, a csütörtökiek pedig pénteken lesznek láthatóak.)

Az elektronikus  katalógus nemcsak a kölcsönzéseidet képes megmutatni, hanem azt is, hogy az általad keresett könyv megtalálható-e  iskolánk könyvtárban. A KERESÉS A KÖNYVTÁR ADATBÁZISÁBAN  táblázatban a főcím mezőbe írd be a kerestt könyv címét, és kattints a Keresés indítása  gombra!A  a katalógus lehetővé  teszi a könyv egyéb adatainak segítségéval való keresést is.Pl. kereshetsz a szerző neve, a könyre jellemző tárgyszó, a  kidó neve, vagy akár a megjelenés éve alapján is!

Manapság elérheted a könyvtárak elektronikus katalógusát akár a saját szobádból is, így bárhonnan tájékozódhatsz, melyik könyvtárba indulj. 

         A XVII. kerületben megtalálom? 

A kerületi FSZEK könyvtárainak katalógusa segít,

kattints ide:

http://saman.fszek.hu/WebPac/CorvinaWeb

Itt ne felejtsd el beállítani a lelőhelyet!!

Ha nem állítod be a szűrőt, a FSZEK 52 fiókjában található összes példány megjelenik- , de egyben megtudod, Budapest melyik FSZEK fiókjában találod meg az általad keresett könyvet.

          Egyéb katalógusok :

Szirén központi katalógus:

http://www.sziren.com/szir_ker_osztott.htm?kivalasztott=3

Ez a katalógus az összes magyarországi könyvtár anyagában keres, ahol a SZIRÉN INTEGRÁLT KÖNYVTÁRI RENDSZERT használják - mely hehet iskolai, közművelődési, akár tudományos szakkönyvtár is.

OSZK - Cikkek katalógusa: MATARKA

https://matarka.hu/

OSZK Nektár katalógus:

http://nektar1.oszk.hu/librivision_hun.html