“A gyermeki léleknek a mese olyan, mint vetésnek a májusi eső.” — Zdeněk Svěrák

Miben vehetek részt?

Rendezvények/Események

 

BOLDOG 40. SZÜLINAPOT, DIADAL!

 40 ÉV - 40 KM  -  FIGYELEM FELHÍVÓ FUTÁS

Bármilyen hihetetlen is, ez egy könyvtári program!!

November 15-én hat bátor másodikos és hét tanár nyúlcipőt húzott, és közösen 40 kilométert (sőt kicsit többet)  futott a patakparton. Polóny Zselyke, Karlinszky Zsolt, Roik Csaba, Ladányi Levi és Magdi néni összesen 10 kilométert gyűjtött a 2. b-nek. Balázsi Hunor és Nagy Máté a 2. c kilométereit néggyel szaporította. Két felsős osztályfőnök - Csepela Judit néni és Gyetvan Renáta néni -  6-6  kilométerrel növelte  a 6. c és  7. c eddigi eredményeit. Schüszterlné Judit az 1. a-nak, Beregi Szilvia az 5. a-nak ajándékozta 2-2 kilométerét. Agárdi Évi 6000 métere szintén ajándék lesz, a jövő héten kiderül, melyik osztály kapja. Az én 6 kilométeremet  a 2. b gyűjtőfüzetébe szántam.

Bár meglehetősen felhős nap volt,  mi mégsem fáztunk.., sőt alaposan kimelegedtünk! A hangulat pedig egyáltalán nem volt borongós! Mindannyian arra jutottunk, hogy mozogni még őszies napokon is csudajó! Aki nem hiszi, járjon utána!!! Próbáljátok meg! Akár osztályok is összefoghatnak  a 40 kilométeres futásra!  A hűvösebb napok is adhatnak alkalmat, de ha kitavaszodik , akár rendszeresen is rendezhetünk kilométergyűjtő futásokat!

Ajánlom figyelmetekbe Mosonczki Péter futónagykövet oldalát, ahol rendszeresen értesülhettek futóeseményekről: https://www.facebook.com/groups/192178957557561/

Ne feledjétek : torna órákon is, futóeseményeken is gyűjthettek!

 

Október 24-én ellátogatott hozzánk Mosonczki Péter, a XVII. kerület futónagykövete!

Péter fogja átadni májusban a könyvtári versenyekért járó okleveleket!!!Természetesen a Nyúlcipő kilométergyűjtő versenyét is!!!

Ajánlom figyelmetekbe nagykövetünk oldalát!Lehet csatlakozni a zárt csoporthoz, ahol tájékozódhattok a legfrissebb futóeseményekrő!!

  https://www.facebook.com/groups/192178957557561/

Péter látogatásáról készült képeket megnézheted :

itt!

 

 

 Szeptember 30-án - Benedek Elek születésnapján - megünnepeltük a

MAGYAR NÉPMESE NAPJÁT!

160 évvel ezelőtt született Benedek Elek.

Szeptember 30-án és október elsején minden első és második osztály ellátogatott a könyvtárba. Móni néni az idén is gyönyörűszép mesével ajándékozta meg a gyerekeket - gyarapítva a "láthatatlan tarisznyájukban" őrzött kincseiket.
A harmadik, negyedik osztályos diákok  nyuszis könyvjelzőt készítettek a kicsiknek  - nagy  köszönet érte nekik,  és a tanító néniknek!Bízom benne, hogy a könyvjelzőre rajzolt nyuszik sok-sok mesét hallgathatnak majd az év során a gyerekekkel együtt - hogy sok mosolygós, meseszerető gyerekkel (meg  nyuszival) találkozhassunk majd a folyosókon.

 

video itt