“A gyermeki léleknek a mese olyan, mint vetésnek a májusi eső.” — Zdeněk Svěrák

Róka éve- 2020.

Olvasók, rajzosok,  versmondók .....Boldog győztesek a Róka évének díjkiosztójáról.

 

Az alsó sorban a Könyvjelző Olvasóverseny 4. és 3. évfolyamos  győztesei láthatóak: balra Tamás Panni, jobbra Mihály Nóri. Gratulálunk !!!!

 

 

 

 

Jutalomkirándulás a Róka évében!!!!

Képzeld el, hogy egy verőfényes májusi napon, míg az osztályod nagy része az iskolában csücsül mondjuk .....órán, te épp bálnaháton fagyizol az állatkertben......Bármilyen hihetetlen is,  ez megtörtént múlt pénteken!!!Csak 4 könyvet kellett elolvasni ehhez - persze az ehhez tartozó tesztet jól megírni - , és már ott is találhattad magad a Róka-móka kirándulás kellős közepén:)


Kivételesen már a buszon elhangzottak a versenyben elért pontszámok, és mindenki megkapta jutalmát: egy rókás érmet! Hiszen aki ezen a buszon ült, mindenki győztes volt!!!Tartozhattál a vörös vagy a kék rókák csapatába, kaphattál Pax feiratú medált, vagy egy narancssárgát.....mindenképp érdekes feladatokba csöppenhettél....

Később az állatkert egyik zoopedagógusa ejtett ámulatba mindenikit, aki fantasztikus dolgokat mesélt Kipling A dzsungel könyve című regénye kapcsán az állatkert lakóiról.Ez a mű jövőre mindemképp választható lesz!Közben minden résztvevő  megnézhette az állatkert lakóit például Samut, a kiselefántot.

A programok befejeztével pedig minden gyerek  kipróbálhatta az izgalmas játszótereket.....

 

A rókanemzetséghez tartozó diadalos gyerekek

- Farsangi rókák:-)

 

 "A rókák a természetben" rajzpályázat:

 

 

 

Megnyílt a RÓKA ÉVE a MAGYAR NÉPMESE NAPJÁN!

Felvétel itt!

 

Gyönyörű könyvjelzőket készítettek ajándékba a 3-4. osztályosok a kicsiknek!Miután "ellepték a rókák" a könyvtárt, minden kisgyerek éppen mostanság olvasott mesekönyvébe települtek át.Ezek a rókák akkor a legmosolygósabbak, ha nagyon sok mesét hallgatnak kis tulajdonosaik .

A szegény ember kilenc tyúkja,  meg egy kakasa című  mesét szinte az egész alsó tagozat eljátszotta. Az 1. b osztályról készült képek:

itt