“A gyermeki léleknek a mese olyan, mint vetésnek a májusi eső.” — Zdeněk Svěrák

5. évfolyam

Az ötödik évfolyam a FSZEK Rákoscsabai Könyvtárában

 

Az ötödikesekkel az iskolai könyvtári órák után ellátogattunk a Csabai Könyvtárba.Előzőleg csapatokat alakítottak ki az osztályok, s egy óriás társasjáték keretében mérték össze tudásukat: Ki tud többet a TESTVÉREKRŐL?Íme a játék néhány pillanata:

Mindenki választhatott könyvet is, amivel a második félévben informatika órán fognak dolgozni.

 

Miért tetszett meg az általam választott könyv?

„Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy iskola. Az iskolában az volt a feladat, hogy menjünk el egy könyvtárba, és ott válasszunk egy könyvet. Mentünk, mendegéltünk és megérkeztünk a könyvtárba. A könyvtárban a Jók és a rosszak iskoláját választottam, mert otthon is megvan és jó a történet.”

Chainani, Soman: A jók és rosszak iskolája                   Havár-Ferenczy Viola Bella 5. c

Azért választottam ezt a könyvet, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy miről szól. Azért is, mert még nem olvastam Kalapos Éva könyveit. Rá van írva a borítójára, hogy nagy döntések. Én nem vagyok túl jó a döntésekben, ezért remélem , hogy erről szól. Nagyon szép színek vannak a borítóján, és egy emo is rajta van. Pont annyi oldal van benne, amennyit szerettem volna. Ötletes a címe.”

Kalapos Éva: D.A.C. : Nagy döntések                  Horváth Réka   5. b

„Azért tetszik ez a könyv, mert szép, színes képek vannak benne. Leírja, hogy működik a városunk. Megtudjuk, mit  csinálnak a szemétből. Benne vannak a városi logók is. És benne van Bumeráng, a macska.”

Fekete Annamária: Sürgő-forgó Budapest                                                   Ujj Gergő  5. a

„Azért választottam ezt a könyvet, mert lovas, és én imádom a lovakat. Nagyon tetszett, hogy elveszett és meg kell keresni. Nagyon aranyos a borítója. Ráadásul nem elképesztően vastag. Nekem otthon rengeteg lovas könyvem van, de ez még nincs meg.”

Bosch, Luzie: Tori és az elveszett kanca                    Juhász Melinda 5. c

„A borítójának a kinézete érdekesnek tűnt, miszerint egy griffmadárnak egyik jóbarátja egy ember. A címe is megfogott. Azt képzeltem el belőle, hogy egy griffmadár és egy lány megküzdenek a sárkánylovagokkal A hátulján lévő magyarázatban rájöttem mindenre.”

Peinkofer, Michael: A sárkánylovagok átka                                         Gál-Szernov Luca 5. a

„Azért választottam ezt a könyvet, mert nekem is megvan otthon. Nagyon tetszik benne, hogy rejtélyesek a fejezetek. Szépek az illusztrációk. Cukik benne az állatok. A történetek tanulságosak. Olyan, mintha rólunk írták volna. A főszereplő Olaszországba utazott, az anyukája fodrász. Tetszik a borítója is. Nyáron, amikor a hajónkon vagyok és éppen vitorlázunk, akkor ezt szoktam olvasni, így nem unatkozom. Még az is jó, hogy vicces mondatok, képek vannak benne. A borítója is nagyon szép, elég színes.”

Auer, Margit: Mágikus állatok iskolája                                   Tóth-Zsiga Kamilla   5. b

 

„Azért tetszik nekem ez a könyv, mert ,már olvastam az előző részét. Azért is tetszik, mert szép a borítója. Elolvastam a fülszöveget. Szépek benne a képek. Szeretem ezt a regényt, mert érdekes.”

 Banks, Rosie: Meseerdő                                                                               Dékány Lilien 5.a