“A gyermeki léleknek a mese olyan, mint vetésnek a májusi eső.” — Zdeněk Svěrák

6. évfolyam

Könyvtári órák a

FSZEK Rákoskeresztúri Könyvtárában

 

Októberben mindhárom 6. osztály részt vett könyvtári órákon az iskolában, majd ennek lezárásaként elmentünk  Keresztúrra, a kerületi közkönyvtárba. A "Testvérek éve" programhoz kacsolódva az osztályok vetélkedhettek, ki tud többet az irodalomban előforduló testvérekről.

A játék után mindenki könyvet választhatott, ami számára a legjobban tetszett. Április folyamán a választott könyvéhez mini ppt-t készíthet mindenki informatika órán.

Várom a bemutatókat!!!!

Micsoda véletlen....A virág fölötti falrészen diadalos gyerekek rajzai láthatóak- a kisegér évéből. A felső képen az elvarázsolt egérkisasszony esküvője.

Miért épp ezt a könyvet választottam?

 

„Azért választottam ezt a könyvet, mert szeretem a kalandokat. Megvan otthon az összes része.”

„Azért választottam ezt a könyvet, mert otthon olvastuk a testvéreimmel az első részt, és ezt a részt is el szeretnénk olvasni.”

Berg Judit: Rumini – Rumini és a négy jogar      Sümeghy Bonifác és Talabér Ákos 6. a

„Ezt a könyvet a Bradley, az osztály réme írója készítette. Már filmen is láttam. Tele van izgalommal és érdekességekkel is. Nagyon vicces volt, amikor reggelig a gödörben voltak a gyíkok miatt, és érdekes dolgokat találtak a kincsesládában. .Ezért választottam ezt a nagyon jó könyvet.”

Louis Sachar:Stanley, a szerencse fia                                                             Pál Marcell   6. c

„Azért választottam ezt a könyvet, mert nagyon tetszik a borítója, és régen a kedvenc mesém volt. Nagyon szeretem ezt a könyvet-fölidézi számomra a régebbi időket.”

Erich Kästner: Csizmás kandúr                                Pál Péter 6.c

Azért választottam ezt a könyvet, mert még nem olvastam el. Érdekes a borítója – biztos tetszene nekem. Meg még azért, mert apukám Angliában dolgozik, és kirándult már a sherwoodi erdőben.”

Mándi Iván: Robin Hood                                                  Kramer Ákos       6.c

Azért mert tetszik a története, jó a romantika benne. Tetszett az, hogy a legénység küzd az emberek megmentéséért. Maga a luxushajó kinézete nagyon szép.”

Tibballs, Geoff:A Titanic : a híres luxushajó különös és tragikus története   Iván Márton  6. a

„Én úgy gondolom, hogy ez a könyv bár nem igazán látszik, de fontos témával foglalkozik. Úgy tanít az erkölcsről, a rasszizmusról, az odaadásról, hogy először észre sem lehet venni-úgymond tudat alatt okít minket. Úgy gondolom, egyes gyerekeknek sokat segítene, ha elolvasnák. Ez a könyv az életre szóló szerelemről is szól. Nagyon sok poén van benne, vicces és szerethető. Az egész sorozatot elolvastam már.”

„Az egész sorozatot olvastam már, és nagyon tetszett. Szerintem nagyon jól mutatja be az iskolai életet. Én is nagyon szívesen járnék ide. A szereplők élethűek és valós élethelyzetek vannak benne. Ha nem ismerném, első látásra is tudnám, az én korosztályomnak is íródott.”

 Leiner Laura:A  Szent Johanna gimi                                Huta Evelin és Simon Zsófi 6. a

„Azért választottam ezt a könyvet, mert tetszik a borítója. A tartalom elolvasása után egyre jobban érdekelt., a cím is érdekes. Szép képek vannak benne. Ki vannak emelve a fontosabb részek az olvasmányban.”

Fert Mónika: Felnőni tabuk nélkül: az élet ABC-je      Szabó Rebeka 6.b

„Azért választottam ezt a könyvet, mert már többször is elolvastam, mint a könyvsorozat többi részét is. Nagyon tetszik, mindig azt várom, hogy jöjjönek ki új könyvek Laurától. Sok benne a humor, de azért ko,olyság is. A gimnazisták életét írja le. Mindenkinek csak ajánlani tudom.”

Egyszer : a Bexi-sorozat hatodik kötete                                                        Németh Zsófia 6. b.

Én azért ezt a könyvet választottam, mert már olvastam ettől az írótól, s a sorozat előző részeit is olvastam.Ezek mind nagyon tetszettek, meg a cím is. Mások is ajánlották.”

Rick Riordan: Az elveszett hős                             Gyurin Veronika 6. b.

„Azért választottam ezt a könyvet, mert már többször olvastam és mindig fedezek fel benne újakat. Szeretem a kalandregényeket, ezért is tetszik. Szeretem a Harry Pottereket. Nagyon tartalmas könyv és viszonylag rövid. Sajnálom, hogy nincsen több rész.”

„Azért ezt a könyvet választottam, mert nagyon szeretem. A kedvenc szereplőm Ginny Weasley. Már láttam filmben is,  ezért kíváncsi voltam , milyen a könyv - állítólag több adatvan benne, mint a filmben. El fogom olvasni.”

„mert érdekes, J.K. Rowling egy jó író, mert némileg ijesztő, mert izgalmas, már olvastam, és nagyon tetszett, a borítója is jó”

J.K. Rowling: Harry Potter és a Bölcsek köve       Fenyvesi-Král Zsófia, Vörös Róza  6.c,Rákos-Zichy-Vilma 6.b.